NetServe's
Beveiliging

Onze monitoring houdt alle systemen in de gaten. Zo zien we of alle IT gezond is, en of er problemen aankomen.

We beheren servers, opslagsystemen, netwerkcomponenten, routers, firewalls, allerlei software en besturingssystemen en backupoplossingen.

Dit lossen we op:

Beveiliging is geen point-in-time, beveiliging is een proces, een mindset, een bewustzijn.

Beveiligen is vragen stellen: welke risico’s lopen we, kunnen we die afdekken, volledig of is er een rest-risico, accepteren we dat?

We helpen je met het stellen van die vragen, om vervolgens de grootste of meest gevaarlijke risico’s in kaart te brengen en daar voldoende maatregelen tegen te nemen. Maar, beveiligen is nooit “klaar”, je kunt het nooit “afvinken”.

Wat is het?

Onder beveiliging valt een aantal van onze diensten en geadviseerde producten: firewalls, spamfilters, anti-malware software (vroeger heette dat een virusscanner) etc.

Maar ook adviseren we bij de keuze voor een geschikte wachtwoord-kluis, over het beveiligen van je login accounts met een extra 'token', et cetera.

Het gaat nog verder: samen met partners kunnen we ook een beveiligingsscan aanbieden, kunnen we je mensen trainen, maken we je bewust van hoever (on)veiligheid gaat. Kortom, een breed en steeds belangrijker wordend onderwerp!

Hoe werkt het?

Zoals hiervoor gesteld, beveiliging gaat verder. Voor dit “hoe werkt het in de praktijk?” houden we het eenvoudig: voor alle genoemde onderdelen (firewall, anti-spam, anti-malware) geldt dat we deze voor je inrichten en vervolgens voortdurend bewaken.

Een firewall is vrijwel altijd een apparaat, een stuk hardware, waar de intelligentie van de beveiliging wordt verzorgd door software. Die software kennen we en bewaken we, we zorgen voor updates en instellingen waar nodig.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor onze anti-spam en anti-malware oplossingen: we leveren je die als een dienst, waarbij je ofwel per maildomein (als het gaat om anti-spam) of per server en werkplek (als het gaat om anti-malware) de dienst afneemt: wij richten het in, bewaken het, updaten het en rapporteren erover.

Neem hierover contact met mij op

Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.