NetServe's
Clouddiensten

Alle bedrijfsbestanden altijd en overal beschikbaar. Veilig opgeslagen en altijd een back-up.

Dit lossen we op:

Het inzetten van een cloud maakt dat je veel van je eigen IT niet meer nodig hebt. In plaats daarvan maak je gebruik van de IT van de cloudleverancier.

Eigen IT (servers, software etc) geeft je veel controle en overzicht, maar geeft je ook veel dingen te doen die je eigenlijk misschien niet wilt: het moet worden ingericht, beheerd, ge-update, verzekerd, etc.

Het inzetten van cloud neemt een aantal van die zorgen weg, maar introduceert ook weer nieuwe vragen: bij een cloudoplossing zijn we afhankelijk van een altijd-beschikbare internetverbinding. Heeft jouw organisatie die, dan wel: kun je dat organiseren? Kortom, cloud lost niet een probleem op, cloud is een andere manier van werken en denken.

Over vijf en tien jaar weten we allemaal niet beter meer, op dit moment zijn het echter nog vragen die we onszelf moeten stellen.

Wat is het?

Het gaat erg ver om een defintie te geven van wat “cloud” precies inhoudt. Heel erg “kort door de bocht” zou je kunnen zeggen dat het gebruik van cloud en clouddiensten vervangt wat je voorheen aan eigen IT infrastructuur “in huis” nodig had als het gaat om servers en software.

Een populaire en bekende clouddienst is bijvoorbeeld Exchange Online binnen Microsoft’s Office 365: Exchange Online vervangt je eigen Exchange Server. In plaats van een eigen server te installeren en beheren, maak je gebruik van de clouddienst die Microsoft aanbiedt. Geen installaties, geen updates, dat alles wordt door Microsoft verzorgd.

Hoe werkt het?

Bij gebruik van clouddiensten neem je vaak op basis van een Pay-as-you-go abonnement de gewenste functionaliteit voor het gewenste aantal medewerkers af: per maand betaal je per medewerker de gebruikte diensten. Een investering om een oplossing in gebruik te nemen vervalt daar vaak mee, die zit verdisconteerd in de maandelijkse fee die je betaalt.

Hoewel bij gebruik van clouddiensten een groot deel van de inrichting naar de IT omgeving van de leverancier verhuist en daar ook wordt onderhouden, is een cloudomgeving niet vrij van beheer.

Het beheer is anders van aard, we installeren bijvoorbeeld geen updates voor de cloud en ook is vaak de back-up voor een deel al geregeld door de leverancier. Maar ook de clouddienst moet worden beheerd: de toegang voor de medewerkers moet worden ingericht, rechten moeten worden toegekend, nieuwe functionaliteit die beschikbaar komt moet worden bewaakt en getest voordat het aan de organisatie in gebruik gegeven wordt etc.

Wij kennen uiteraard de door het MKB meest gebruikte clouddiensten en kunnen daarom heel goed meedenken en adviseren over het inrichten en beheren daarvan.

Neem hierover contact met mij op

Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.