NetServe's
Netwerk

Geen bedrijf zonder degelijk netwerk. We leggen ze aan en beheren ze. Dat doen we al 20 jaar.

Dit lossen we op:

Het netwerk is onverminderd belangrijk. Niet alleen wordt verondersteld dat de verbindingen eigenlijk altijd 'werken', maar ook is de IT inrichting steeds vaker een combinatie van lokale IT en clouddiensten.

De goede en snelle werking van de verbindingen is dan cruciaal. Een goed doordacht en uitgevoerd netwerkplan zorgt er dan voor dat je medewerkers inderdaad altijd van die IT en diensten gebruik kunnen maken.

Wat is het?

Als wij het over 'het netwerk' hebben, dan bedoelen we de verbindingen: zowel binnen het netwerk (alle koppelingen en verbindingen tussen alle apparatuur) als erbuiten: alle verbindingen naar het internet, enkelvoudig of juist redundant uitgevoerd.

Het inrichten maar ook bewaken en beheren ervan, valt in onze optiek onder het “netwerk”. Juist in deze tijd, waarin het gebruik van cloud en internetapplicaties heel veel voorkomt (en eigenlijk niet meer weg gaat, zie onze oplossingen over Cloud), is het netwerk onverminderd belangrijk.

Al deze zaken vallen onder 'het netwerk' en worden door ons geleverd en ingericht, beheerd en bewaakt. Samen met onze leverancier van verbindingen leveren we niet alleen alle glasvezel- en koperverbindingen maar ook de draadloze en mobiele verbindingen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld je kantoor primair aan het internet verbinden door middel van een glasvezelverbinding en plaatsen we een 4G oplossing die de verbinding in stand houdt als het glasvezel door een storing niet beschikbaar zou zijn.

Hoe werkt het?

Soms is het eenvoudig: als de beschikbaarheidswensen of –eisen niet geweldig hoog zijn, is het plaatsen van een enkele “switch” voldoende om alle apparaten in het netwerk met elkaar en met het internet te verbinden.

Bij de switch vinden alle apparaten elkaar en dankzij de switch kunnen ze met elkaar communiceren. Eén van de aangesloten apparaten aan de switch is de firewall, die zorgdraagt voor de beveiliging van en naar het internet en die de route naar het internet weet.

Als echter de eisen zodanig zijn dat uitval eigenlijk niet geoorloofd is, voeren we zaken dubbel uit. Uitval van de ene switch wordt opgevangen door een andere, een route naar het internet die geblokkeerd wordt door een storing wordt automatisch opgevangen door een anderen.

Daarnaast verzorgen we de bewaking en het beheer van alle verbindingen. Zodat we bij een klacht over traagheid dit kunnen zien en onderbouwen, zodat we de dichtheid van de netwerkbezetting kunnen meten en voorspellen, zodat we kunnen adviseren over eventuele uitbreiding of inkrimping van verbindingen.

Neem hierover contact met mij op

Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.