Vacature: Support Engineer

Papendrecht | 40 uur per week | MBO Niveau 4 of HBO

Je bent onderdeel van ons service- en beheerteam. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de werkplekken van onze klanten het gewoon doen.  Netwerken en werkplekken, servers en clouds, kortom: IT-omgevingen die werken. Op een manier waar de klant blij van wordt en op de locatie (kantoor, thuis, onderweg) waar de klant dat wenst.

Wat ga je doen?

Als eerste aanspreekpunt schiet je de medewerkers van onze klanten te hulp bij vragen en/of problemen die over ICT gaan. Daardoor heb je een diversiteit aan werkzaamheden; je lost technische meldingen op en adviseert over het omgaan met de software, computerprogramma’s, applicaties, hardware, etc.. In deze drukte ben jij op jouw best. Je krijgt er energie van om, als spil binnen het IT-team, alle meldingen tot een goede oplossing te brengen.

Jouw verantwoordelijkheden op een rij:

  • Aannemen, registreren en afhandelen van binnenkomende 1e, 2e en 3e lijns meldingen;
  • Signaleren, verhelpen en/of melden aan een collega van verstoringen;
  • Vertalen van klantmeldingen naar (verbeterde) technische oplossingen;
  • Aandragen en implementeren van verbeteringen in de technische functionaliteit en onze gehele dienstverlening.

Maar belangrijker vinden we eigenlijk…

Dat je onze klanten blij maakt. Dat onze klanten, nadat zij met jou contact hebben gehad, weten dat het in orde komt. Dat jij het regelt. Dat jij bij complexe situaties jouw collega’s bij de oplossing betrekt. Dat je bij een goed idee voorstelt hoe we dit een volgende keer beter kunnen doen. En dat je pas tevreden bent als de klant tevreden is.

Onze wensen

Een afgeronde opleiding op MBO+ / HBO niveau en een achtergrond in de recente Microsoft technologie (oa. Office 365) vinden wij een must. Daarnaast is het prettig als je herkenning hebt in de volgende punten:

  • Aantal jaar werkervaring als IT Support Engineer;
  • Kennis van Veeam, VMware, Cisco, Broadsoft, Microsoft Office-applicaties;
  • Nieuwsgierig;
  • Gretig in het onderzoeken van technologische ontwikkelingen;
  • Leergierig;
  • Weet van aanpakken.

 Wat zoek jij?

Daar zijn wij erg nieuwsgierig naar en bespreken we graag tijdens een persoonlijke kennismaking. Graag willen we meegeven dat we het belangrijk dat je op de hoogte bent van de nieuwste IT ontwikkelingen en persoonlijk ook verder doorgroeit. Hiervoor bieden we jou diverse opleidingen en trainingen aan. Wat precies bij jou past stemmen we samen af.

Verder over NetServe

Sinds 1997 installeren en beheren wij ICT netwerken voor een groot aantal MKB klanten met 10 tot 250 werkplekken. We zijn er trots op dat we een solide en dynamische organisatie zijn met een gezonde dosis groeiambitie en een hoog kwaliteitsbesef. Ons team bestaat uit professionals tussen de 25 en 40 jaar die Kwaliteit met een hoofdletter schrijven.

NetServe verzorgt het gehele traject van installatie tot en met beveiliging van het netwerk. Hiervoor werken we ook samen met verschillende partners zoals Microsoft, Cisco, Veeam en RoutIT. Meer over ons kun je hier vinden.

Solliciteren?

Kan je niet wachten om in deze functie aan de slag te gaan en wil je solliciteren? Dan zien we graag jouw CV tegemoet! Je kan deze sturen naar jobs@netserve.nl. Voor meer informatie of vragen over deze functie kan je contact opnemen met Manfred van der Sluijs Telefoonnummer: 078-7600076 of e-mail: jobs@netserve.nl

We spammen nooit en sturen eens per maand een mailtje met onze nieuwste verhalen.
logo

Contact

Vestigingsadres
De Wederik 5A
3355 SK  Papendrecht

T. 078-7600076
E. info@netserve.nl

Routebeschrijving

Wij zijn partner van